Skvělá hudba jako základ úspěšného videa

Dobře vybraný hudební podkres | 50% úspěchu celého videa

Co udělá s vaším videem divy? Hudba. V člověku umí vyvolávat nejrůznější emoce přes štěstí, smutek nebo třeba dramatičnost. Pokud do svého videa vyberete správný hudební podklad, máte vlastně z poloviny vyhráno.

 

Jak je možné, že hraje hudební podkres tak výraznou roli u výsledného střihu reklamního či jiného videa? Je to jednoduché. Díky tomu, že u lidí vyvolává celou škálu emocí, dokáže navodit určitou afirmaci, kterou si s daným produktem na videu ve výsledku spojíte. Příkladem je temná, strašidelná hudba, která v lidech obecně vyvolá pocit úzkosti a strachu. Logicky si tedy takový podkres nevyberete ke svatebnímu videu nebo k produktovému videu s děckými hračkami.

Muzika je jakousi univerzální řečí lidských tvorů. Pomáhá navázat spojení s divákem a udržet jeho pozornost. Schválně si někdy zkuste vypnout zvuk u reklamy, která vám poběží na YouTube nebo v televizi, hned vám bude jasné o čem mluvíme. Díky hudebnímu podkresu si lépe vybavíte daný produkt nebo třeba seriál. Kdo by si nepamatoval známou znělku ze seriálu “Přátele.” Jen málokdo si při poslechu prvních vteřin znělky seriál nevybaví. Stačí aby tenhle hit zahráli v rádiu a mozek si dá automaticky jedna a jedna dohromady.

 

Jak tedy kvalitní podkres k videu vybrat? 

Vybraný song nebo hudební podkres by měl vyvolávat emoci, kterou chcete v divákovi vyvolat. Cílem je, aby si na první dobrou produkt s písničkou spojil i přestože ji slyší třeba na spotify.

Kde obecně můžete hudební podkres sehnat?  Za sebe můžeme doporučit námi osvědčené placené platformy: Artlist, SoundStripe nebo Pond5. Nejlepší možností je si nechat hudbu složit třeba od lokálního hudebního mága, máte tak jistotu, že bude váš hudební podkres originálem. Obecně však, platí, že pokud chcete kvalitu, musíte si připlatit.

Další možností je si koupit práva pro daný song. Tahle varianta bude nicméně finančně náročnější.

Pro ty z vás, co nemají obrovský budget, je možnost výběru různých zvuků a hudebních podkladů zdarma. Stačí si do vyhledávače zadat, co zrovna hledáte. V takovém případě si dejte ale pozor. Hudba zdarma je míněná spíš pro nereklamní videa nebo jako podkres pod videa na YouTube. Samotné YouTube má k dispozici vlastní knihovnu zvuků, které k takovým účelům můžete využít.

Pamatujte si, že výběr hraje obrovskou roli a velmi pravděpodobně rozhodne o tom, zda předběhnete svoji konkurenci a lidé si vás zapamatují.

Líbí se vám tento článek?
Sdílejte jej!

Další příspěvky blogu

Jak natočit skvělé video v 8 krocích

Naši práci pojí dlouholetá tradice a kvalita videí, které s naším Eventechnix týmem tvoříme. Dali jsme pro vás dohromady několik tipů a triků k tomu, jak se připravit na natáčení a samotné video pak natočit. Nezáleží na tom, zda jste začátečník / amatér a nebo zkušený videomág, věříme, že tenhle čl

Příprava na natáčení | jak na nic nezapomenout

Taky znáte ten pocit, že vám něco chybí? I my v Eventechnix se dnes a denně potýkáme s tlakem, abychom náhodou nezapomněli nějaký ten kousek potřebné techniky, když se chystáme na natáčení. Co tedy konkrétně pomáhá nám? 

Zůstaňte s námi v kontaktu

Máte na nás nějaké otázky? Napište nám, jsme na příjmu!

 

Napište nám, ozveme se zpět!